filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

Educatia este primordiala in dezvoltarea pietei de cafea din Romania si nu numai.

Acesta a fost motivul pentru care in 2011 si-a  deschis portile  Centru Educational Scae Romania , menit sa pregateasca noi profesionisti, in parteneriat cu Barista School, care este prima scoala de barista din Romania.

Scae Romania este printre putinele asociatii europene, care detine un astfel de spatiu si il pune la dispozitie, impreuna cu ustensile, aparate si produse, pentru barista din tara noastra.

Centrul de training Scae Romania a oferit oportunitatea a peste 200 de barista sa se pregateasca pentru competitiile nationale si internationale, in mod gratuit, in ultimii 5 ani, singura taxa fiind taxa de membru a Scae(www.scae.com).

Costurile acestui spatiu au fost acoperite din traininguri si sponsorizari.

De asemenea in centrul de training Scae Romania s-au organizat certificari internationale si cursuri de barista pentru persoanele interesate sa se dezvolte profesional, in acest domeniu, inca nou in Romania.

In acest centru puteti urma modulele de curs :

 

Barista Basic – 2 zile

Espresso – teorie + practica

Cappucino – terorie + practica

Cunostinte generale despre cafea

Mentenanta espresso

Cum utilizam o risnita

Traineri – Silvia Constantin – AST trainer

Angelino Toader – Trainer certificat

George Alexandru- Barista Certificat

Paul Ungureanu (Cigs Champion2014/2015 – Locul 8 Mondial World Coffee in Good Spirits 2014)

 

Espresso + apa – 2 zile

Teorie + practica espresso

Cunostinte despre apa

Cum influenteaza apa gustul cafelei

Espresso taste- diferente de gust in functie de risnire si prajire

Traineri – Silvia Constantin – AST trainer

Marius Lazco – Specialist apa Brita romania

George Alexandru – Barista Certificat

Angelino Toader – Trainer certificat

Paul Ungureanu (Cigs Champion2014/2015 – Locul 8 Mondial World Coffee in Good Spirits 2014)

 

Brewing – 2 zile

 Teorie si practica pe – V60, clever driper, sifon, aeropress, filtru,French press

Trainer – Alexandru Niculaie(Roasting & Brewers Champion)

Cappuccino + latte art

Teorie + practica – cum preparam un espresso

Cum folosim un espresor, cum il curatam

Metoda de prepare a cremei de lapte

Metode de turnare pentru free pour si eaching.

Practica pina  se deprind citeva turnari clasice- heart in heart, tulip, weel etc

 Trainer – Sebastian Ioan Farcas(Latte Art Champion 2015)

 

Ibrick Coffee

Metode de preparare a cafelei la ibrick/retete speciale cu cafea la Ibrick

Trainer – Ecaterina Szasz(Vicecampioana Mondiala la preparat cafea la Ibrick 2015)

 

COFFEE IN GOOD SPIRITS

Teorie si practica legata de prepararea cocktailurile pe baza de cafea si alcohol.

Trainer : Paul Ungureanu (Cigs Champion2014/2015 – Locul 8 Mondial World Coffee in Good Spirits 2014)