Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/scaeeu/public_html/wp-content/themes/scae/functions.php on line 0
Ultimul Campionat Regional de Barista in Craiova in februarie 2011 | Sca Romania
filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

 Am ajuns si aici. Dupa sase campionate regionale, tragem linie si avem sute de kilometri la bord, aproape la fel de multe cafele servite, nopti nedormite, seri de team-building cu echipa SCAE Romania, o multime de prieteni si ultima regionala din aceasta prima serie.
Va asteptam la ultimul Campionat de Barista desfasurat la Craiova, in perioada 16-20 februarie 2011, in incinta Hotel LIDO – evenimentul este cu intrare libera, sa savurati o cafea preparata in cesti de portelan.
In primele trei zile vor fi antrenamente pentru baristii inscrisi in concurs, seminarii despre cafea si workshop-uri cu si despre cafea, in urmatoarele doua zile avand loc competitia propriu-zisa.
Asa cum bine stiti, competitia se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). In cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute. Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele fiecaror doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute. Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sint permise alte ingrediente) si doua bauturi semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient se doreste. Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).
Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.