Educatia este primordiala in dezvoltarea pietei de cafea din Romania si nu numai.
Acesta a fost motivul pentru care in 2011 si-a deschis portile Centru Educational Scae Romania , menit sa pregateasca noi profesionisti, in parteneriat cu Barista School, care este prima scoala de barista din Romania.
Scae Romania este printre putinele asociatii europene, care detine un astfel de spatiu si il pune la dispozitie, impreuna cu ustensile, aparate si produse, pentru barista din tara noastra.
Centrul de training Scae Romania a oferit oportunitatea a peste 200 de barista sa se pregateasca pentru competitiile nationale si internationale, in mod gratuit, in ultimii 5 ani, singura taxa fiind taxa de membru a Scae(www.scae.com).
Costurile acestui spatiu au fost acoperite din traininguri si sponsorizari.
De asemenea in centrul de training Scae Romania s-au organizat certificari internationale si cursuri de barista pentru persoanele interesate sa se dezvolte profesional, in acest domeniu, inca nou in Romania.
In acest centru puteti urma modulele de curs :
Barista Basic – 2 zile
Espresso – teorie + practica
Cappucino – terorie + practica
Cunostinte generale despre cafea
Mentenanta espresso
Cum utilizam o risnita
Traineri – Silvia Constantin – AST trainer
Angelino Toader – Trainer certificat
George Alexandru- Barista Certificat
Paul Ungureanu (Cigs Champion2014/2015 – Locul 8 Mondial World Coffee in Good Spirits 2014)
Espresso + apa – 2 zile
Teorie + practica espresso
Cunostinte despre apa
Cum influenteaza apa gustul cafelei
Espresso taste- diferente de gust in functie de risnire si prajire
Traineri – Silvia Constantin – AST trainer
Marius Lazco – Specialist apa Brita romania
George Alexandru – Barista Certificat
Angelino Toader – Trainer certificat
Paul Ungureanu (Cigs Champion2014/2015 – Locul 8 Mondial World Coffee in Good Spirits 2014)
Brewing – 2 zile
Teorie si practica pe – V60, clever driper, sifon, aeropress, filtru,French press
Trainer – Alexandru Niculaie(Roasting & Brewers Champion)
Cappuccino + latte art
Teorie + practica – cum preparam un espresso
Cum folosim un espresor, cum il curatam
Metoda de prepare a cremei de lapte
Metode de turnare pentru free pour si eaching.
Practica pina se deprind citeva turnari clasice- heart in heart, tulip, weel etc
Trainer – Sebastian Ioan Farcas(Latte Art Champion 2015)
Ibrick Coffee
Metode de preparare a cafelei la ibrick/retete speciale cu cafea la Ibrick
Trainer – Ecaterina Szasz(Vicecampioana Mondiala la preparat cafea la Ibrick 2015)
COFFEE IN GOOD SPIRITS
Teorie si practica legata de prepararea cocktailurile pe baza de cafea si alcohol.
Trainer : Paul Ungureanu (Cigs Champion2014/2015 – Locul 8 Mondial World Coffee in Good Spirits 2014)