filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

Cati dintre dumneavoastra stiu ce se ascunde in prepararea unei cesti de cafea? De cata munca si arta este nevoie pentru prepararea unui espresso perfect sau de cata stiinta pentru un cappuccino cremos? SCAE Romania, Asociatia de Cafea de Specialitate din Romania, s-a format ca urmare a pasiunii pentru cafea a unor oameni pionieri in acest domeniu. Acestia au constientizat faptul ca o cafea buna inseamna mai mult decat prepararea corecta a bauturii, in spatele tejghelei unui bar, ca este vorba de pasiune, devotament, implicare, este vorba de cafea cu dragoste. Astfel, cafeaua devine o legatura puternica intre cel care o prepara si cel caruia ii este servita.

Din dorinta de a impartasi publicului larg pasiunea si cunostintele noastre despre cafea, SCAE Romania a inceput in anul 2010 organizarea unor competii regionale menite sa gaseasca cei mai buni preparatori de cafea si sa aduca impreuna atat consumatorii obisnuiti ai acestei bauturi, cat si expertii care activeaza in aceasta industrie.

Va asteptam la urmatorul Campionat de Barista, ce va avea loc la Brasov, in perioada 17-21 noiembrie 2010, si se va desfasura in Sala Consiliului Judetean, evenimentul fiind cu intrare libera. In primele trei zile vor fi antrenamente pentru baristii inscrisi in concurs, seminarii despre cafea si workshop-uri cu si desprea cafea si cocktail-uri fel de fel cu cafea, in urmatoarele doua zile avand loc competitia propriu-zisa.

Asa cum bine stiti, Competitia se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). In cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute. Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele fiecaror doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute. Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi calde, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sint permise alte ingrediente) si  doua bauturi reci, semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient se doreste.  Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).

Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.