filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

A patra editie a Festivalului Ceaiului si al Cafelei – Tea & Coffee Festival – a avut  loc, in Capitala intre 1 si 7 octombrie a.c. si  a cuprins o serie de manifestari si spectacole in ceainarii si cafenele bucurestene precum si o expozitie de ceai, cafea, arta, decoratiuni si mobilier traditional, care s-a desfasurat intre 5 si 7 octombrie, la Bell’Agio Casa (Calea Rahovei nr. 157D, zona Uranus/Piata de Flori)

TEA&COFFEE Festival isi propune promovarea consumului de ceai si cafea, a traditiilor si ritualurilor servirii lor, in cadrul unei palete de evenimente desfasurate de-a lungul a sapte zile. Festivalul a avut in prim plan elemente culturale si gastronomice din tarile cu traditie in productia, prepararea si prezentare unor bauturi din ceai si cafea.

Printre manifestarile care au avut  loc in cadrul festivalului, intre 1 si 7 octombrie a.c., se numara: concerte, workshop-uri si ceremonii de servire a ceaiului si cafelei, practicate in: Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina si Coreea de Sud.

Scae Romania a participat la acest festival impreuna cu partenerul sau Fantini Café, brand Italian, importat in Romania in exclusivitate de GlobalTrade Venture Investment srl.

GFC Spa este unul dintre cei mai mari producatori de cafea din Italia, avand in portofoliu doua brand-uri cu traditie: “Caffe Fantini” şi “Caffe Filippetti”, brand-uri ce aduc cu ele o promisiune si „mostenire” de o importanta vitala: 150 de ani in  domeniu.

Procesul continuu de selectionare, prajire si apoi amestecare conform retetelor traditionale a celor mai bune boabe de cafea de pe plantatii din intreaga lume (Guatemala, Columbia, Brazilia, Jamaica), impreuna cu experienta in crearea unei game variate de “amestecuri”, permanent imbunatatite, sunt de altfel cei mai importanti factori ce influenteaza modul in care compania reuseste sa creeze produsul perfect pentru consumatorul final.

Portofoliul Fantini este unul complet, dezvoltat in functie de diferite ocazii de consum si canale de distributie : cafea boabe(in diferite mix-uri de cafea arabica si robusta: Fantini Selezione, Argento, Bar, Extra Bar, Decaf, etc), monodoze in atmosfera protectoare (azot) pentru locatii de volum mic ( distribuite preponderent in canale comerciale de tip “Small Horeca/Small Office”), cafea ambalata pentru retail (Fantini Arabica, Fantini Colosseo, Fantini Decaf), în scopul obţinerii unui espresso perfect indiferent de locul în care este preparat: acasă, la birou sau în locaţiile Ho.Re.Ca.