Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/scaeeu/public_html/wp-content/themes/scae/functions.php on line 0
Scae Romania la New York – Prezentare de cafea la Consulatul Romaniei din New York | Sca Romania
filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

In perioada 9-11 martie 2012 a avut loc la Jacob K. Javits Center din New York “Coffee Fest”, eveniment dedicat servirii cafelei, ceaiurilor si a produselor pe baza de cafea si ceai. Romania a fost prezenta la eveniment cu un produs nou introdus pe piata SUA numit “Cafeaua Vampirului”, exportat de compania Leonard Cafe Global Trade din Cornetu, jud. Ilfov.

 

La sectiunea dedicata ritualului corect al servirii cafelei a participat, in calitate de barista, d-na Silvia Constantin, membru fondator si vicepresedinte al SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) Romania – organizatie non-profit infiintata la Bucuresti in 2008, ca filiala a SCAE Londra.

 

Pentru a fructifica aceasta prezenta pe piata americana, BPCE New York, raspunzand si solicitarii SCAE Romania, a organizat, in data de 12 martie a.c., la Consulat, o seara dedicata cunoasterii secretelor cafelei si a artei prepararii si servirii ei. Cu aceasta ocazie au fost invitati sa participe reprezentanti ai unor companii americane din cele mai diverse domenii (financiar-bancar, import vinuri, produse textile, proprietati imobiliare, energie s.a.) cu interes pentru piata romaneasca.

 

Pe parcursul serii d-na Silvia Constantin (care, de altfel, este si arbitru international in domeniul degustarii profesioniste de cafea), cu ajutorul LaSpaziale, Monin si Grupul Alexandrion(Brincoveanu XO si  SABER Afinata,  a prezentat unele din secretele prepararii cafelei, raspunzand totodata intrebarilor venite din partea audientei. De asemenea, au fost prezentate produse de cafea si pe baza de cafea cu care campionii nationali ai Romaniei au participat la concursurile internationale.

 

Seara s-a constituit, in final, intr-un cadru de discutie de oportunitati de afaceri si s-a bucurat de un  real succes, toti cei prezenti apreciind atat calitatea prezentarii si a produselor, dar mai ales noutatea reprezentata de modul de desfasurare a unor astfel de actiuni. Pe langa faptul ca imaginea Romaniei a avut de castigat, dialogul de afaceri initiat cu acest prilej va putea fi materializat in oportunitati reale, ce se vor concretiza in perioada urmatoare.