Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/scaeeu/public_html/wp-content/themes/scae/functions.php on line 0
Eveniment SCAE Tabiet | Sca Romania
filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

În cadrul unui eveniment de socializare organizat in Caffe Tabiet (Avrig nr.29), Asociaţia de Cafea de Specialitate (Scae România) a anunţat lansarea în luna septembrie a  primii Şcoli de Barista din Romania.

Cursurile de barista se vor desfăşura in Bucuresti, la sediul Asociatiei, unde va fi amenajata un clasa de curs pentru teorie si practica, dotata cu tot ceea ce este necsear pentru a putea invata cit mai multe despre aceasta meserie. Scoale va avea un showroom, sală de cursuri dotată cu aparate de cafea, sală de competiţii si bibiloteca.
Cursurile sunt împărţite în trei module: Basic Barista, Advanced Barista şi Master Barista.

Cursurile Master barista sunt dedicate bariştilor care vor să se perfecţioneze şi să se specializeze in Latte art, Cup tasting, Brewing, etc.

Cursurile sunt contracost şi variază în funcţie de modulul ales şi presupun 8 ore pe zi, dintre care 6 sunt de practică şi 2 de teorie.Echipa de traineri este formata din Sherif Abdala – Coordonator National Scae Romania, Ionut Frangulea- Brand Ambasador Monin si Paul Ungureanu- Campion National Latte art si Floriana Vlaicu – Campion National Coffee in Good Spirits si locul 6 mondial la Coffee in Good Spirits –Mastrich 2011.

La finalul cursurilor absolvenţii vor primi certificate recunoscute de Scae Europa.

Campionii nationali de Latte Art –Paul Ungureanu si Coffee in Good Spirits –Floriana Vlaicu au servit retete speciale realizate cu cafea proaspat prajita de origine din Guatemala, Etiopia, India si Brazilia oferita de Gourmet Coffee, retete realizate cu siropuri speciale pentru retetele de cafea de la Monin si Routen si Irish Coffee realizat in parteneriat cu brandul de whisky Jameson.

Printre invitati s-au aflat partenerii Scae Romania de la companiile: La Spazziale, Malkonigh, Gourmet Coffee Continental Hotels, Muller, Monin, Café Molinari, Café Moak, Routen, Leida si presa de specialitate.

Café Tabiet este membra a SCAE Romania din anul 2009 si este un sustinator al proiectelor de promovare a calitatii cafelei si produselor pe baza de cafea din Romania.