Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/scaeeu/public_html/wp-content/themes/scae/functions.php on line 284
Campionatul Regional de Barista in Timisoara in ianuarie 2011 | Sca Romania
filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

Peste tot, lumea se grabeste – traim intr-o era a vitezei.

In trecut, cafenelele erau numinte „lacasuri ale inteleptilor”, deoarece oamenii se opreau la o ceasca de cafea si citeau sau meditau asupra frumusetii vietii.

Am putea incetini, desigur, daca ne dorim sa simtim savoarea cafelei si ne putem exersa un ritual al cafelei-servite-in-ceasca-de-portelan, lasand timpul sa treaca pe langa noi – deci graba sau rasfat?

Va asteptam la primul Campionat de Barista desfasurat anul acesta, la Timisoara, in perioada 26-30 ianuarie 2011, in incinta Iulius Mall – evenimentul este cu intrare libera, sa savurati o cafea preparata in cesti de portelan, fiindca noi vrem sa va oferim un moment de placere asemeni unui ritual.

In primele trei zile vor fi antrenamente pentru baristii inscrisi in concurs, seminarii despre cafea si workshop-uri cu si desprea cafea si cocktail-uri fel de fel cu cafea, in urmatoarele doua zile avand loc competitia propriu-zisa.

Asa cum bine stiti, competitia se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). In cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute. Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele fiecaror doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute. Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi calde, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sint permise alte ingrediente) si  doua bauturi reci, semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient se doreste.  Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).

Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.