Cafea. Pasiune. Devotament. Angajament. Calitate. Perfectiune. Intensitate.
Nu, nu este o insiruire ametitoare de cuvinte. Este doar ceea ce aduce cafeaua cu sine. Este un tot coplesitor. Este ceea ce ofera SCAE Romania, prin Campionatele Regionale de Barista.
Intre 21 si 24 octombrie are loc cel de-al treilea Campionat Regional de Barista, pe zona Bucuresti, la Romhotel, in Pavilionul 13. In zilele de joi si vineri, de la orele 10.00 pana la orele 18.00 vor avea loc work-shop-uri despre cafea, antrenamente , degustari de cafea, sambata de la orele 10.00 la 18.00 competitia WBC, iar duminica de la orele 10.00 pana la orele 16.00 – Latte Art si Irish Coffee.
Evenimentele pot fi vizionate de publicul vizitator la standul SCAE ROMANIA.
Competitia se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee).
In cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute.
Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele fiecaror doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute.
Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi cu lapte, cafea si alcool in 8 minute. Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).
La asta se rezuma Campionatele Regionale de Barista: la cafea cu dragoste. Scopul: gasirea celor mai buni baristi si unirea unei comunitati de mult existente. Baristi sunt asteptati sa participe, aratandu-ne indemanarea in arta prepararii cafelei. Iar iubitori de cafea sunt invitati sa urmareasca povestile lor despre cafea.
Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.