Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home3/scaeeu/public_html/wp-content/themes/scae/functions.php on line 284
Al cincilea campionat regional de Barista se tine la Cluj in perioada 1-5 Decembrie 2010 | Sca Romania
filicori

Register your Account

Sign Up with us and Enjoy!

A password will be e-mailed to you.

zuzu romania

Ce faci cand iubesti cafeaua, te-ai plimbat prin aproape toate colturile lumii, ai vizitat plantatii de cafea, prajesti cafea si esti entuziast si plin de daruire? Cand vrei sa construiesti o punte intre profesionistii din domeniul cafelei si consumatorii de zi cu zi ai acestei bauturi? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care ni le-am pus la inceput de drum. Raspunsul a venit prin infiintarea Asociatiei romane de Cafea de Specialitate, filiala a SCAE.

Din dorinta de a impartasi publicului larg pasiunea si cunostintele noastre despre cafea, Asociatia romana de Cafea de Specialitate organizeaza competitii regionale menite sa gaseasca cei mai buni preparatori de cafea si sa aduca impreuna atat consumatorii obisnuiti ai acestei bauturi, cat si expertii care activeaza in aceasta industrie.

Va asteptam la ultimul  Campionat de Barista desfasurat anul acesta, la Cluj, in perioada 1-5 decembrie 2010, in incinta Iulius Mall – evenimentul este cu intrare libera. In primele trei zile vor fi antrenamente pentru baristii inscrisi in concurs, seminarii despre cafea si workshop-uri cu si desprea cafea si cocktail-uri fel de fel cu cafea, in urmatoarele doua zile avand loc competitia propriu-zisa.

Asa cum bine stiti, Competitia se imparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). In cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute. Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele fiecaror doua bauturi trebuie sa fie identice) in 8 minute. Iar la cea de-a treia proba se cauta cei mai buni preparatori de Irish Coffee, proba la care concurentii trebuie sa faca doua bauturi calde, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sint permise alte ingrediente) si  doua bauturi reci, semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient se doreste.  Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).

Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.